Over AmorFM

Wie zijn wij?

AmorFM is een Radiostation dat zich richt op de Surinaams/Hindostaanse
doelgroep in Nederland en Suriname. In 1996 is AmorFM in Nederland van start
gegaan. Het station is via de ether te beluisteren in Rotterdam en Den Haag.
Via DAB+ wordt Noord-Holland t/m Zuid-Holland-Zuid bereikt. En via het
internet (website of app) is het radiostation wereldwijd te ontvangen. In 2006
is AmorFM Suriname gestart. Het station is gevestigd in Wanica en heeft
dezelfde programmering als in Nederland.

AmorFM levert de klantwaarde middels de verschillende programma’s. Dankzij de vaste programmering weten klanten en luisteraars wat ze kunnen verwachten. Ook het linken van en naar AmorFM Suriname voegt waarde toe. Men is weer verbonden met familie en vrienden in het andere continent. Live programma’s in beide landen tegelijk is iets waar AmorFM bekend omstaat en ook zeer gewaardeerd wordt door de luisteraars.

AmorFM: The Power of Love

Missie

AmorFM wil de Surinaams/ Hindostaanse bevolking in Nederland en Suriname voorzien van traditionele muziekstijlen, passend in de maatschappij van nu. Hierbij staat de verbinding met de cultuur centraal. Ook wil AmorFM de gemeenschap een platform bieden om informatie te delen en verkrijgen.

Visie

AmorFM streeft er naar de luisteraars, jong en oud, de ultieme muziekervaring te laten beleven door de verschillende muziekstijlen op passende wijze te combineren. De muziekstijlen variëren per dag en tijd. Op deze manier wordt er een breed aanbod gecreëerd voor de luisteraar.

Bereik

In Nederland wonen circa 250.000 Hindoestanen van Surinaamse afkomst, daarnaast richten wij ons ook op in Nederland woonachtige Indiërs, Pakistanen en Afghanen. Het voornaamste deel woont in de steden Den Haag (45.000), Rotterdam (32.000) en Amsterdam (21.000). AmorFM is een radiostation voor deze doelgroep met ether- en kabelbereik in Rotterdam en Den Haag. Sinds kort zendt AmorFM ook digitaal uit (DAB+) in Noord- en Zuid-Holland. Het bereik wordt spoedig uitgebreid, we zullen in bijna heel Nederland via DAB+ te ontvangen zijn.

Ontvangst

AmorFM zendt in Rotterdam en Den Haag in de ether uit, op respectievelijk 102.3 FM en 89.8 FM, en in grote delen van het land wordt het signaal op de kabel doorgegeven. Op de website van AmorFM wordt het geluidssignaal ook aangeboden als webradio. AmorFM is ook te beluisteren via DAB+ op kanaal 8A.

Live webradio

Groei

AmorFM begon in een pand op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam-West. Als gevolg van de gestadige groei van het bedrijf moest worden uitgeweken naar een andere locatie. Sinds oktober 2001 is AmorFM gevestigd op het Spartapark in de Rotterdamse wijk Spangen.

AmorFM beschikt over 6 moderne radiostudio’s, waarvan er twee voor live-uitzendingen zijn ingericht. Regelmatig worden de Nederlandse programma’s live in Suriname uitgezonden en omgekeerd.

Invulling

AmorFM richt zich op de Hindoestaanse cultuur. Er wordt muzikaal bijzondere aandacht besteed aan religieuze hymnen (op de vroege ochtend), Indiase filmmuziek (uit zowel oude als recente Bollywoodfilms), Baithak Gana en muziek die aansluit bij speciale feestdagen, zoals Holi Phagwa, Diwali en het Islamitische Idul Fitre.

De invulling van programma’s bestaat uit vaste katernen met nieuws en actualiteiten uit Suriname en Nederland. Op de donderdagochtend wordt er in aangepast programma aandacht besteed aan vrouwenemancipatie binnen de gemeenschap.

Er bestaan diverse samenwerkingsverbanden met overheidsinstellingen, gemeenten en stichtingen. Gezamenlijk worden er speciale themaprogramma’s verzorgd over onder andere veiligheid, medische zorg en religie.

De Surinaamse radiostijl onderscheidt zich voornamelijk door het programmaonderdeel ‘vermais’: het voorlezen van familieboodschappen en gelukswensen en het draaien van verzoeknummers. Tweemaal per dag worden ook de overlijdensberichten voorgelezen. Beide gebruiken zijn uit Suriname meegekomen en hebben een prominente plaats in de Surinaams Hindostaanse cultuur.

Aanvraag doen?

Gaat u binnenkort trouwen, wilt u iemand feliciteren of is er iemand in uw omgeving overleden? We delen graag uw bericht aan al onze luisteraars.

Vermais aanvragen

Adverteren

AmorFM heeft een unieke doelgroep, die u op geen enkele andere manier zo massaal kunt bereiken. Tussen 6 uur ’s ochtends en middernacht worden op het hele uur reclames uitgezonden, vier blokken in het bijzonder zijn gefocust op de uitgaansagenda. U kunt ook adverteren op deze website. Onze klanten combineren reclamespotjes regelmatig met een of meerdere banners. Onze verkoper is op werkdagen beschikbaar op kantoor.

Een afspraak is verplicht. Telefonisch is de marketingafdeling van maandag t/m zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur open.

Adverteren

Reclamespot

De inhoud van uw reclamespot is van cruciaal belang voor de effectiviteit van uw radio-advertentie.

Wij kunnen u adviseren over de inhoud en formulering van uw reclame. Indien nodig kunnen wij u van dienst zijn met het schrijven van uw reclametekst. Ook attenderen wij u waar nodig op de wettelijke beperkingen die het Commissariaat voor de Media aan adverteerders en radiostations oplegt.

Reclame maken?

Met een bereik van > 800.000 luisteraars in Nederland en Suriname kunnen wij uw bedrijf in de spotlight zetten!

Aanvraag reclame